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Date: July 5, 189894

KE: EXEMPT STATUS
EIN: 39-08386376

This is in rvesponse to the letter, dated June 27, 1894, regarding your status
as an organization exenmpt from Federal income tax.

Our records indicate that a ruling letter was iszsued in February 1963,
granting vour organization an ezempticon from Federal income tax under the
rrovisions of Bection B0I1(o)(3) of the Internsl Revenuve Code of 1954, Our
records alsoe indicate that yvour organization is not a rrivate foundation but
one that is described in Section 809(231(3) of the Internal Feverwe Code.

<’N%ontributi0ns made to vou a2re dedoctibls by donors in computing their taxsble
Ce—dncome in the manper and to the extent provided in Section 170 of the
Internal Revenue Cods.

If your gross receipts each year are normally $25.000 or more. vou are
required to file Form 990, Return of Organipations Exempt from Income tax by
the fifteenth day of the fifth month after the end of vowr annual accounting
period.

You are not required to file Federal income tax returns unless yvou are subject
to the tax on unrelated business income under Section 511 of the code. If
you are subject to thiz tax, you must file an income tax return on F-990-T.

If any guestions arises with respect to vour status for Federal income tax
purpeoses, yvou may use this letter as evidence of vour exemption.

This is an advisory letter.

Sincerely vours,

Marilyn W. Day
DMistrict Director
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W, F, Baranowski, Jr.
> Executive Director
P, 0. Box 1041
210 Wisconsin Avenue
Waukesha, Wisconsin 53186

Dear Mr., Baranowski:

(::E;ited Way in Waukesha County

This is in reply to your letter of November 2, 1973
requesting that the above organization be provided with
a new determination letter,

Please be advised that since only the name of the organi-
zation has been changed, a new determination letter is not
warrented, Your status under Section 501(c)(3) of the 1954
Internal Revenue Code still continues to show that you are
organized and operated exclusively for charitable purposes,

Thank you for informing us of the change in name. The
records at the Service Center will be updated accordingly,

Very truly yours, -
éf?cfi _5/;¢AéﬁuJ4f«J

': R, C, Voskuil
District Director
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It is the opinion of this office, based upon the evidence presented,
that you are exempt from Federal income tax under the provisions of Sec-
tion 501(c)(3) of the 1954 Internal Revenue Code, as it is shown that you
are organized and operated exclusively for charitable purposes.

Accordingly, you are not required to file income tax returns unless
you change the character of your organization, the purposes for which you
were organized, or your method of operation. Any such changes should be

- reported jmmediately to the District Director of Internal Revenue, Milwau-

kee, Wisconsin, in order that their effect upon your exempt status way be
determineds

Tt will not be necessary for you to file the annual retwn of informa-
tion, Form 990-A, generally required of organizations exempt under Section
- 501{e)(3) of the Code, as you come within the 5peciflc exceptions contained
in Section 6033(a) of the Code,

Contributions made to you are deductible by the donors in computing
their taxable net income in the manner and to the extent provided by Sec-
tion l?O(a) and (b) of the Code.

Bequests » legacies, devises, or transfers, to or for your use are de-
" ductible in computing the value of the net estate of a decedent for estale
tax purposes in the manner and to the extent provided by Sections 2055(a)
.and 2106(a){2) of the Code. Gifts of property to you are deductible in
computing net gifts for gift tax purposes in the manner and to the extent
provided in Sections 2522{a) and 2522(b) and {3) of the Code.

In the event you have not filed a waiver of exemption certificate in
accordance with the provisions of Section 3121(k) of the Code, mo liability
is incurred by you for the taxes imposed under the Federal Insurance Contri-
- butions Act. Tax liability is not incurred by you under the Federal Unem-
ployment Tax Act by virtue of the provisions of Section 3306(c)(8) of such
Act, . “ ) )

Very truly yowrs,

DI S‘I‘RICT DIRECTR




