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ates l—l\PR Z :”) 1979 o - Our Letter Dated:

March 7, 1977

Person to Contact:

L. Yee
Contact Telephone Number:

Enteredinpog - . (415) 556-1585

555" Capito ’
Sacramento, CA 95814

This modifies our letter of the above date in which we stated that
you would be treated as an organization which is not a private foundation
until the expiration of your advance ruling period.

Based on the information you submitted, we have determined that you
are not a private foundation within the meaning of section 509(a) of the
Tnternal Revenue Code, because you are an organization of the type described
in section 170(b)(1)(A)(vi). Your exempt status under section 501(c)(3) of the

code is still in effect.

Internal Revenue Service publishes notice to the contrary. However, a
grantor or a contributor may not rely on this determination if he or she was
in part responsible for, or was aware of, the act or failure to act that
 resulted in your loss of section 170()(1)(8)(vi) status, or acquired
knowledge that the Internal Revenue Service had given notice that you would
be removed from classification as a section 170 (b) (1) (A) (vi) organization.

Q;} Grantors and contributors may rely on this determination until the

Because this letter could help reSolve any questions about your private
foundation status, please keep it in your permanent records.

If you have any questions, please contact the person whose name and
telephone number are shown above. - S R

Sincerely yours,

District Director

P.O. Box 36040, San Francisco, Calif. 94102 _ | Letter 1050 (DO) (7-77)
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In reply refer to:

Date:
| ﬁfi-AR 7197?\" £-391, Code 428
E3-11D: S. Dimon |
§2:1B0: 77-302
> (415} 556-5438
Publis Survica Research Fouadation
555 Cz2nitol tall Suite 701
Sacrarento, Californla 85814

Accounting Perlod Ending: Docenber 31
"Form 990 Required: 8 yes "0 No
" Advance Ruling Period Ends: Dacexher 3%, 1978

"Based on the information supplied, and assuming your operations
will be as stated in your application for recognition of exempltion, we
have determined you are exempt from Federal income tax under section

501(c)(3) of the Internal Revenue Code.

Because you are a newly created organization, we are not now making
a final determinatjion of your foundation status under section 509(a) of
the Code. However, w8 have determined that you can reasonably be
expected to be a publicly supported organization of the type described

in section 509€a)() & 170(b) (1) {A) (Vi)

Accordingly, you will be ireated as a publicly supported
organization,'and not as a private foundation, during an advance ruling
period. This advance ruling period begins on the date of your jinception

and ends on the date shown above.
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Within 90 days after the end of your advance ruling period, you
must submit to us jnformation needed tc determine whether you have met
the requirements of the applicable support test during the advance
: _ ruling period. 1f you establish that you have pbeen a publicly supported
i organization, you will be classified as a section 509(a)(l) or 502{a) (2}
; organization so long as you continue to meet the requirements of the

applicable support test. If, however, you do not meet the public support
= requirements during the advance ruling period, you will be classified
? as a private foundation for future periods. Also, in the event you are
classified as a private:roundation, you will be treated as a private
foundation from the date of your inception. for purposes of sections

! 507(d) and 4940.
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Grantors and donors may rely on the determination that you are
not a private foundation until 90 days after the end of your advance
ruling period. In additien, if you submit the required information

(over) ' Form L=391 (473




- within the 90 days, grantors and donors may continue to rely on the

} ) advance determination until the Service makes a final determination of

your foundation status. However, if notice that you will no longer be

treated as a section L70(d)Y (1) (A){vi) organization is published in the

. Internal Revenue Bulletin; grantors and donors may not rely on this

) ' determination after the date.of such publication. Also, a grantor or

o donor may not rely on this determination if he was in part responsible
for, or was aware of, the act or failure to act that resulted in your
loss of secfionL70(b)Y(L}£a)Y(vl) status, or acquired knowledge that the

|  Internal Revenue Service had given notice that you would be removed

i ' from c¢lassification as a sectionL70(s) (1) (A){vi) organization.

Donors may deduct contributions to you as provided in section 170
of the Code. Bequests, legacies, devises, transfers, or gifts to you or
for your use are deductible for Federal estate and gift tax purposes
if they meet the applicable provisions of sections 2055, 2106, and 2522

~of the Code. :

You are not liable for social security (FICA)} taxes unless you
file-a waiver of exemption certificate as provided in the Federal
Insurance Contributions Act. You are not liable for the taxes imposed
! under the Federal Unemployment Tax Act (FUTA}.

Organizations that are not private foundations are not subject to
the excise taxes under Chapter 42 of the Code. However, you are not
automatically exempt from other Federal excise taxes. If you have any

-questions concerning these taxes, please let us know.:

If your sources of support, or your purposes, character, or methed
] : of operation is changed, you should let us know so we can consider the
%<j} effect of the change on your status. Also, you should inform us ol all
oy changes in your name or address. :

If the yes box at the top of this letter is checked, you are
_ required to file Form S90, Return of Organization Exempt From Income
Tax, only if your gross receipts each year are normally more than
$5,000. The return is due by the 15th day of the fifth month after the
end of your annual accounting period. The law imposes a penalty of $10
a day, up to a maximum of $5,000, for failure to file the return on
time.

- You are not required to file Federal jincome tax returns unless you
are subject to the tax on unrelated business income under section 511
of the Code. If you are subject to this tax, you must file an income
tax return on Form 990-T. In .this letter we are not determining whether
any of your present or proposed activities are unrelated trade or
business as defined in section 513 of the Code.

You need an employer identification number even if you have no
employees. If an employer identification number was not entered on
your application, a number will be assigned to you and you will be
advised of it. Please use that number on all returns you file and in
all correspondence with the Internal Revenus Service,

Sincerely yours,

District Director
Form L-391 (4~73)




