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Internal Revenue Service Department of the Treasury

District 300 N. Los Angeles St. MS 7043

Director l.os Angeles, CA 90012
Person to Contact: . 5’,}?-
L BARRAGAN R
. | . o/
Telephone Number: o
4518 UNIVERSITY WAY NE, SUITE 300 (213) 894-2336 - "Cp

SEATTLE, WA 98105-4530
Refer Reply to:
E0(0724)98
Date :

AUGUST 11, 1998
EIN: 91-1444105

Deaxr Taxpavyer:

This letter is in response to your request for a copy of
the determination letter for the above named organization.

Our records indicate that this organization was recognized
to be exempt from Federal Income Tax in MAY 1989 as
described in Internal Revenue Code Section 501 ({c) (3). It is
further classified as an organization that is not a private
foundation as defined in Section 509(a) of the Code, because it
is an oxganization described in Section 170(b) (1} (A) (vi).

The exempt status for the determination letter issued in
MAY 1989 continues to be effect.

If you need further assistance, please contact our office
at the above address or telephone number. '

Sincerely,
Disclosure Assistant
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e : Entered in PO
INTERNAL REVENUE SERVICE

DISTRICT DIRECTOR
2 CUPANIA CIRCLE

DEPARTMENT OF THE TREASURY

MONTEREY PARK, CA 91755-7406 ‘
i - . . Employer Identification Number:
pate: APR 06 19%4 Lo 91-1444105
... . Case Number:
I ot . 954087064
TIONAL BUREAU- OF “ASIAN‘RESEARCH: ~ - Contact Person:
C/0 RICHARD J ELLINGS TYRONE THOMAS

715 SAFECO PLAZA Contact Telephone Number:
SEATTLE, WA 98185 {213) 8%94-2289

OCur Letter Dated:
Cct. 27, 1989

Addendum Applies:
No

Dear Applicant:

This modifies our letter of the above date in which we stated that you
would be treated as an organization that is not a private foundation until the
expiration of your advance ruling period.

Your exempt status under section 501{a) of the Intermal Revenue Code as an
organization described in section 501(c) (3} is still'in effect. Based on the
information you submitted, we have determined that you are not a private
foundation within the meaning of section 50%9(a) of the Code because you are an.
organization of the type described in section 509(a) (1) and 170(b) (1) (A) (vi).

Grantors and contributors may rely on this determination unless the
Internal Revenue Service publishes notice to the contrary. However, if you
lose your section 508{a) (1) status, a grantor or contributor may not rely on
this determination if he or she was in part responsible for, or was aware of,
the act or failure to act, or the substantial or material thange on the part of
the organization that resulted in your loss of such status, or if he or she
acquired knowledge that the Internal Revenue Sexrvice had given notice that you
would no longer be classified as a section 509(a) (1) organization.

If we have indicated in the heading of this letter that an addendum
applies, the addendum enclosed iz an integral part of this letter.

Because this letter could help resolve any gquestions about your private
foundation status, please keep it in your permanent records.

If you have any questions, please contact the person whose name and
telephone number are shown above.

Richard R. Orosco
District Director

Letter 1050 (DO/CG)




" 7 “Internal Revenue Service | Department of the Treasury
. District Director dix 2
P D BOX 2350 ROOM 5127 ATTN: E.O. o Appendix
LOS ANGELES, CA 900532350 o
Enployer Identification Mumbers

' _ : 91-1444105
Date: OCT. 27, 1983 o Case Numbers
. o 953209079
THE 1} AU OF N AND Contact Persons &,
' RESEARCH N . _ (Y,
SOVIET RESEARCH ) LOPEZ, GEDRGE A. o N
715 SAFECD PLAZA . Contact Telephone Numbers - ﬁk}%
9 SEATTLE, WA 38185 ' (213) 725-6619

Accounting Period Ending:
December 31,

Foundation Staius Classification:
See Attached

Advance Ruling Period Begins:
January 1, 1988

Advance Ruling Period Ends:
Dec 31, 1993

Addendum Appliess

No
Dear fApplicants
(”“}) Based on information supplied, and assuming your opsrations will ba as
e stated in your application for recognition of exemption, we have determined you

are exempt from Federa! income tax under section 501(a) of the Internal
Revenue Code as an organization described in section 501(c){(3). -

Because you are a newly created organization, we are not now making a
final determination of your foundation status under section 503(a) of the Code.
However, we have determined that you can reasonably be expected to be a public-
ly supported organization described in sections 503¢a) (1) .and 170(b) (1) (M) (vi).

Accordingly, you wWill be treated as a publicly supported organization,
and not as a private foundation, during an advance ruling period. This
advance ruling period begins and ends on the dates shown ahbove.

Within 90 days after the end of your advance ruling period, you must
submit to us information needed to. determine whether you have met the require-
ments of the applicable support test during the advance ruling period. 1If you
establ ish that you have been a publicly supported organization, you will be
classified-as a section 509(a} (1) or 509(a) (2} organization as long as you con-
tinue to meet the requirements of the applicable support test. If you do not
meet the public support requirements during the advance ruling perlod, you. wlll
be classified as a private foundation for future pericods. Also, if you are
classified as a private foundation, you wWill be treated as a private foundation
from the date of your inception for purposes of sactions 507(d) and 4940.

Grantors and céntributors may rely on the determination that you are not a
ff“é)' private foundation until 30 days after the end of your advance ruling period.
' [f you submit the required information within the 90 days, grantors and contri-
butors may continue to rely on the advance determination until the Service

Letter 1045(CG)
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THE MATIONAL BUREAU OF ASIAN AND

makes a final determination of your foundation status..

If notice that you will no longer be treated as a publicly supported or-
ganization is published in the Internal Revenue Bulletin, grantors and can-
tributors may not raly on this determination after the date of such publica-
tion. 1In addition, if you lose your status as a publicly supparted organiza-
tion and a grantor or contributor was responsible for, or was aware of, the act
or failure to act, that resulted in your loss of such status, that person may
not rely on this determination from the date of the act or failure to act.
Also, if a grantor or contributor learned that the Service had given natice
that you would be removed from classification as a publicly supported organiza-
tion, then that person may not rely on this determination as of the date such
knowiedge was acquired.

If your sources of support, or your purposes, character, or method of
operation change, please let us know so uWe can consider the effect of the
change on your exempt status and foundation status. In the case of an amend-
ment to your organizational document or bylaws, please semd us a copy of the
amended document or bylaws. Also, you should inform us of all changes in your
name or address.

As of January 1, 1984, vou ars liable for taxes under the Federal Insur-
ance Contributions Act {(social security taxes) on remuneration of $100 or more
you pay to each of your employees during a calendar year. You are not liable
for the tax imposed under the Federal Unemployment Tax Acht (FUTAY .

Organizations that are not private foundations are not subject to the pri-
vate foundation excise taxes under Chapter 42 of the Code. Housver, you are
not avtomatically exempt from other Federal excise taxes.. If you have any
questions about excise, employment, or other Federal taxes, please let us
know.

Donors may deduct contributions to you as provided in section 170 of the
Code. Bequests, legacies, devises, transfers, or gifts to you or for your use
are deductible for Federal astate and gift tax purposes if they meet the appli-
cable provisions of sections 2055, 2106, and 252¢ of the Code.

Contribution deductions are allowable to donors only to the extent that
their contributions are gifts, with no consideration received. Ticket pur-
chases and-similar payments in conjunction nith fundraising events may not
necessarily qualify as deductible contributions, depending on the circum-

. gtances. See Revenue Ruling 67-246, published in Cumulative Bulletin 1967-2,

on page 104, which sets forth guidelines regarding the deductibility, as chari-
table contributions, of payments made by taxpayers for admission to or other
participation in fundraising activities for charity.
N
You are required to file Form 890, Return of Organization Exempt From
Income Tax, only if your gross receipts each year are normally more than
$25,000. However, if you receive a Form 890 package in the mail, please file

the return even if vou do not exceed the gross receipts test. 1If are not re-

Letter - 1045(CG)
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‘ quired to file, simply attach the label provided, check the box in the heading

to indicate that your annual gross receipts are normally $25,000 or less, and .
sign the return.

If a return is required, it must be filed by the 15th day of the fifth
month after the end of your annual accounting period. A penalty of $10 a day
is charged when a return is filed late, unless there is reasonable cause for
the delay. However, the maximum penaitty charged cannot exceed $5,000 or 5 per-

cent of your gross receipts for the year, whichever is less, This penalty may

also be charged if a return is not complete, so please be sure your return is
complete before you file it.

You are not required to file Federal income tax returns unless you are
subject to the tax on unrelated business income under section 511 of the Code.
If you are subject to this tax, you must file an income tax return on Form
930-T, Exempt Urganization Business Income Tax Return. In this letter ne are
not determining whether any of your present or proposed activities are unre-
lated trade or business as defined in section 513 of the Code.

You need an employer identification number even if you have no employees.
If an employer identification number wass not entered on your application, a
rumber Will be assigned to you and you will be advised of it. Please use that
number on all returns you file and in all correspondence with the Internal
Revenue Service.

If we have indicated in the heading of this letter that an addendum
applies, the addendum enclosed is an integral part of this letter.:

Because this letter could help resolve any questions about your exempt
status and foundation status, you should keep it in your permanent records.

If you have any questions, please contact the person whose name and
telephons number are shown in the heading of this letter.

Sincerely yours,

AL

Michael J. Quinn
District Biractor

Letter 1045(CH)
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FOUNDATION STATUS:
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