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Internal Revenue Service Department of the Treasury
Director, Exempt Organizations P.O. Box 2508
- Rulings and Agreements Cincinnati, Ohio 45201

Date: JyN 2 4 2005

Person to Contact:

. Tracl Tateyama — 68-10305

Contact Telephone Numbers:
B877-829-5500 Phone Toll-Free

r
125 West Auer Avenue 513-263-3756 FAX
Milwaukee, WI 53212-2025 Federal Identification Number:
' 39-2021628

Dear Sir or Madam:

This modifies our letter dated January 12, 2002. 1In that letter we
~determined that your organization is exempt under section 501(a) of the
Internal Revenue Code, as an organization described in section 501{c) {(3).
We determined that you were not a private foundation within the meaning of
" section 509(a) of the Code because you were an organization described in
section 509 (a} (3) of the Code.

In your letter dated July 29, 2004, you requested classification as an
organization described in sections 509(a) (1) and 170(b) (1) (A) (i1) of the
Code. Based on the information you provided, we have determined that you
meet the requirements for the requested foundation classification.
Accordlngly, we have granted your request and medi: Led WO oundation

: rgantzatieonsdeseribe B ¢
he effective date of this change is March 31, 4,

Revenue Procedure 75-50, published in Cumulative Bulletin 1975-2 on page
578, sets forth guidelines and record keeping requirements for determining
whether private schools have racially nondiscriminatory policies as to
students. You must comply with this rewvenue procedure to maintain your
exempt status.

Your exempt status under section 501 (a) of the Internal Revenue Code, as an
organization described in section 501(c) {(3) remains in effect,

Grantors and contributors may rely on this determination until the Internal
"Revenue Service publishes notice to the contrary. However, if you lose
your section 509 (a) (1) status, a grantor or contributor may not rely on
this determination if he or she was in part responsible for, or was aware
of, the act or failure to act that resulted in your loss of such status, or
acquired knowledge that the Internal Revenue Service had given notice that
you would be removed from classification as a section 509({a} (1)
crganization. ' o

Because this letter could help resolve any guestions about your exempt
status and/or foundation status, you should keep it with your permanent
records. '

‘If you have any questions, please contact the person whose name and
telephone number are shown in the heading of this letter.
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Malaika Barly Learning Center, Inc.
39-2021628
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Sincerely,

Lois G. Lerner
Director, Exempt Organizations
Rulings and Agreements
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INTERNAL REVENUE SERVICE
P. 0. BCX 2508
CINCINNATI, OH 45201

DEPARTMENT OF THE TREASURY

Employer Identification Number:
Date: JAN 12 2002 35—2%721628 '

DILN-

. 17053347056041

THE COMMUNITY CHILD CARE SUPPORT Contact Person:
FOUNDATION INC DAVID A DOEKER ID# 31168
C/C MEISSMNER TIERNEY FISHER & NICHOLS Contact Telephone Number:
111 E KILBOURN AVE STE 1900 . (877} B29-5500

MILWAUKEE, WI 53202

Accounting Period Ending:
December 31

Form 990 Regquired:
Yes

Addendum Applies:
No

Dear Applicant:

Based on information supplied, and assuming your operations will be as
stated in your application for recognition of exemption, we have determined
you are exempt from federal income tax under section 501 (a) of the Internal
Revenue Code as an organization described in section 501 (c} (3}.

We have further determined that you are not a pPrivate foundation within

the meaning of section 509{a) of the Code, because you are an organization
described in section 509{a} {3).

If your sources of support, or your purposes, character, or method of
operation change, please let us know so we can consider the effect of the
change on your exempt status and foundation status. In the case of an amend-
ment to your organizational document or bylaws, please send us a copy of the

amended document or bylaws. Also, you should inform us of all changes in your
name or address.

As of January 1, 1984, you are liable for taxes under the Federal
Insurance Contributions Act (social security taxes) on remuneration of $100
Oor more you pay to each of your employees during a calendar year. . You are
not liable for the tax imposed under the Federal Unemployment Tax Act (FUTA).

Since you ares @f%ﬁﬁtéwioundggiog% ¥you are not subject to the excise
taxes under Chapter 42 of the Code. However, if you are involved in an excess
benefit transaction, that transaction might be subject to the excise taxes of
section 4958. Additionally, you are not auvtomatically exempt from other
federal excise taxes. If you have any guestions about excise, employment, or
other federal taxes, please contact your key district office.

Grantors and contributors may rely on this determination unless the
Internal Revenue Service publishes notice to the contrary. However, if you
lose your section 509{a) (3) status, a grantor or contributor may not rely
on this determination if he or she was in part responsible for, or was aware
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THE COMMUNITY CHILD CARE SUPPORT

of, the act or failure to act, or the substantial or material change on the
part of the organization that resulted in your loss of such status, or if he or
she acquired knowledge that the Internal Revenue Service had given notice that
you would no longer be classified as a section 509(a) (3) oxganization.

Donors may deduct contributions to you as provided in section 170 of the
Code. Bequests, legacies, devises, transfers, or gifts to you or for your use
are deductible for federal estate and gift tax purposes if they meet the

applicable provisions of Code sections 2055, 2106, and 2522.

Contribution deductions are allowable to donors only to the extent that
their contributions are gifts, with no consideration received. Ticket pur-
chases and similar payments in conjunction with fundraising events may not
necessarily qualify as deductible contributions, depending on the circum-
stances. See Revenue Ruling 67-246, publisghed in Cumulative Bulletin 1967-32,
on page 104, which sets forth guidelines regarding the deductibility, as chari-
table contributions, of payments made by taxpayers for admission to or other
participation in fundraising activities for charity.

In the heading of this letter we have indicated whether you must file Form
990, Return of Organization Exempt From Income Tax. If Yes is indicated, you
are required to file Form 990 only if your gross receipts each year are
normally more than $25,000. However, if you receive a Form 990 package in the
mail, please file the return even if you do not exceed the gross receipts test.
If you are not required to file, simply attach the label provided, check the
box in the heading to indicate that your annual gross receipts are normally
$25,000 or less, and sign the return.

If a return is required, it must be filed by the 15th day of the fifth
month after the end of your annmual accounting period. A penalty of $20 a day
is charged when a return is filed late, unless there is reasonable cause for
the delay. However, the maximum penalty charged cannot exceed $10,000 or
5 percent of yocur gross receipts for the year, whichever is less. For
organizations with gross receipts exceeding $1,000,000 in any year, the penalty
is $100 per day per return, unless there is reasonable cause for the delay.

The maximum penalty for an organization with gross receipts exceeding
$1,000,000 shall not exceed $50,000. This penalty may also be charged if a
return is not complete, so be sure your return is complete before you file it.

You are required to make your annual information return, Form 990 or
Form 990-EZ, 'available for public inspection for three years after the later
of the due date of the return or the date the return is filed. You are also
required to make available for public inspection your exemption application,
any supporting documents, and your exemption letter. Copies of these
documents are also required to be provided to any individual upon written or in
person request without charge other than reasonable fees for copying and
postage. You may fulfill this requirement by placing these documents on the
Internet. Penalties may be imposed for failure to comply with these
requirements. Additional information is available in Publication 557,
Tax-Exempt Status for Your Organization, or you may call our toll free
number shown above. '
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You are not required to file federal income tax returns unless you are
subject to the tax on unrelated business income under section 511 of the Code.
If you are subject to this tax, you must file an income tax return on Form _
990-T, Exempt Organization Business Income Tax Return. In this letter we are
not determining whether any of your present or proposed activities are unre-
lated trade or business as defined in section 513 of the Code.

You need an employer identification number even if you have no employees.
If an employer identification number was not entered on your application, a
number will be assigned to you and you will be advised of it. Please use that

number on all returns you file and in all correspondence with the Internal
Revenue Service,

This determination is based on evidence that your funds are dedicated

to the purposes listed in section 501 (c) (3) of the Code. To assure your
continued exemption, you should keep records to show that funds are expended
only for those purposes. IFf you distribute funds to other organizations, your
records should show whether they are exempt under section 501(c) (3). 1In cases
where the recipient organization is not exempt under section 501 (c¢) (3), there
should be evidence that the funds will remain dedicated to the reguired
purposes and that they will be used for those purposes by the recipient.

If distributions are made to individuals, case histories regarding the
recipients should he kept showing names, addresses, purposes of awards, mannery
of selection, relationship (if any) to members, officers, trustees or donors of
funds to you, so that any and all distributions made to individuals can be
substantiated upon request by the Internal Revenue Service. (Revenue Ruling
56~304, C.B. 1956-2, page 306.)

If we have indicated in the heading of this letter that an addendum
applies, the enclosed addendum is an integral part of this letter.

Because this letter could help resolve any questions about your exempt
status and foundation status, you should keep it in your permanent records.

If you have any questions, please contact the person whose name and
telephone number are shown in the heading of this letter.

Sincerely yours,

"..'-'4"“ ‘:? s >
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Steven T. Miller
Director, Exempt Organizations
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